Tuesday, August 02, 2005

Japanska Tanten tipsar: Håll dig borta från knarket


Spännade att lansera det här som något slags nytt koncept. De flesta skivorna är väl gjorda av ett gäng addicts som varvar sjungandet med att knarka knark kan man tänka men den här skivan känns nästan lite hälsosam eftersom det här är rediga killar som en gång för alla spolat knarket. Givetvis har de även funnit gud. Det gör alla som spolar knarket men fortfarande är en smula pårökta. Antagligen är inte den här skivan så bra, den framfördes som en verklighetsbaserad köropera när de åkte runt i sin "addict-van" över hela kontinenten, men med ett lite bättre knarkarteam skulle det kunnat bli en klassiker. En möjlig lineup av 9 addicts som bildar orkester:

1. Pete Doherty
2. Trumkillen från Bad Cash Quartet
3. Chet Baker när han var ung
4. Nick Cave
5. Paddy McAloon från Prefab Sprout borde vara pårökt för han sjunger om katedraler byggda av stjärnor.
6. Elvis Presley
7. Phil Spector som producent tillsammans med:
8. Brian Wilson
9. Elliott Smith

Tyvärr kan ju till exempel inte Elliott Smith vara med av praktiska skäl. Han är ju död men från himmelriket skickade han oss den här tolkningen av Hank Williams Jrs 'All my rowdy friends have settled down'. Du kan ladda hem den här och du kan titta på mer roliga och fina skivomslag här och du kan spela och sjunga med Elliott om du lär dig ett instrument (fagott!!) och sen kollar upp texten och ackorden här.

...ett litet tillägg. Tanten vet inte vad hon gör ibland och därför är det undermålig kvalité på Elliott Smith låten. Det beror på att hon gömde sitt fickminne i papiljotterna när hon spelade in den. Eliott skickade nämligen tapen till sitt skivbolag och vi spelade in den på en ytterst hemlig konferens. Här kommer en med bättre kvalité nämligen Postal Service cover på allas vår favorittrummis, Phil Collins snyftare Against all odds. Perfekt musik för torken.